SON DƏQİQƏ

22:44 - Regionlarda həyata keçirilən "Azərbaycanda həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasətin təbliği" layihəsinin növbəti İctimai Müzakirəsi Xaçmazda keçirildi-Fotolar

17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar

17:55 - “Miqrasiya Prosesləri” İctimai birliyi Almaniyanın Hamburq şəhərində yaşayan Azərbaycanlılar icmaları ilə görüşü baş tutub

20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar

19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar

20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR

19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR

15:54 - Azərbaycan Qeyri-Hökumət Təşkilatları Bəyanat Verdi: Azərbaycanın İrandakı Səfirliyinə Olunan Terror Hadisəsinə Qiymət Verilməsini Tələb Edirik

16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə

19:29 - YYSİB “Biznes-motivasiya: gənclər üçün innovativ-kreativ peşə və ixtisasların təbliği” layihəsinu uğurla reallaşdırır

21:02 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov Dünya Azərbaycanlılarına, Şəhidlərimizin Ailə Üzvlərinə və Qazilərimizə Təbrik Məktubu Ünvanlayıb-FOTOLAR

20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!

22:18 - Faiq ƏHMƏDOV: Tələblərimiz yerinə yetirilməyənə qədər mütəmadi olaraq aksiyalarımızı davam etdirəcəyik-VİDEO-FOTOLAR

00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar

19:29 - Xaçmazda tədbir

emtv.az
 Valyuta məzənnəsi

Gündə 6 dənə yemək xərçəngə qarşı qalxan yaradır

7-01-2019, 20:22 | Oxunub: 13 863 |

Gündə 6 dənə yemək xərçəngə qarşı qalxan yaradır

Soğan sarımsaq və kəvər bir çox yeməkdə istifadə edilir. Xüsusilə soğanda olan antioksidantlara görə həm sinir sistemini, həm də immunitet sistemini gücləndirirlər. Yüzlərlə ildir ki, soğan və sarımsaq alternativ təbabət üsulu olaraq istifadə edilir.

Emtv.az xəbər verir ki, "Healthy Food Style"ın açıqlamasında bildirilir ki, gündə 6 diş közlənmiş və ya qızardılmış sarımsaq yemək 24 saat ərzində bədəndə aşağıdakı dəyişiklər yaradır.

İlk saat: Orqanizm sarımsağı həzm etməyə başlayır.

2-4 saat: Orqanizm həzm etdiyi qidalar xərçəng xəstəliyi olan hüceyrələrlə vuruşmağa başlayır.

4-6 saat: Metabolizm sürətlənir. Toplanan yağlar əriməyə və bədəninizdəki artıq mayelər atılmağa başlayır.

6-7 saat: Sarımsağın antibakterial xüsusiyyəti orqanizmə yayılır və qan dövranı normallaşır. Sarımsaq bakteriyalarla vuruşmağa başlayır.

7-10 saat: Sarımsaqdakı qidalar hüceyrələr səviyyəsində orqanizmi müdafiəyə keçir, bədəni oksidləşmədən qoruyur.

10-24 saat: Sarımsaq aşağıdakıları reallaşdırır: Xolesterolu parçalayır, damarları təmizləyir və ürək problemlərinə müsbət təsir göstərir. Təzyiqi normallaşdırır, sinir sistemini gücləndirir, bədənə ağır metalların daxil olmasının qarşısını alır. Sümükləri və oynaqları gücləndirir, yorğunluğu azaldır, hüceyrələrin ömrünü uzadır.

Sevinc Əlimova,
Emtv.az

OXŞAR XƏBƏRLƏR
"Azərbaycanın səsi" ictimai birliyi
ƏDƏBİYYAT

ARAŞDIRMALAR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR