17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
Hər səhər acqarına bunu edirlər - Sən demə, böyük XƏTA İMİŞ
Mütəxəssislər limon suyunun antioksidanlar, proteinlər, B və C vitaminləri, flavonoidlər, fosfor, kalium, karbohidratlar və uçucu yağlarla zəngin olduğu üçün hər gün limon suyu içməyi tövsiyə edir. Bu effektiv sağlam suyun bir çox xüsusiyyətləri var: antibakterial, antiviral və immunomodulyator. Həmçinin tərkibindəki yüksək səviyyəli bioflavonoidlər, pektin, limonen, limon turşusu, maqnezium, kalsium və vitaminlər sayəsində immuniteti gücləndirməyə və infeksiyaya qarşı mübarizə aparmağa kömək edir.
Emtv.az yerli mətbuata istinadən xəbər verir ki, səhər acqarına bir stəkan limonlu su bədəni təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir, aclıqla mübarizə aparır, artıq piyləri yandırır və bədənin PH balanslaşdırmaq üçün qələvi vasitə yaradır. Bilirdinizmi ki, yalnız 1 fincan təzə limon şirəsi C vitamininin gündəlik ehtiyacını 187% -ni təmin edir?
Qeyd: Ancaq təəssüf ki, limon suyundan istifadə zamanı qabıqlarını atmaqla bir çoxu eyni səhvə yol verir. Limon qabıqlarını niyə atmaq olmaz? Çünki limon qabığı bütün meyvənin ən qidalandırıcı hissələrindən biridir. Səhər yuxudan duranda isti suya limon suyu sıxıb içmək yanlış bir yoldur. Soruşa bilərsiniz ki, bəs limon suyunu necə hazırlamaq lazımdır?
Resept:
1. Əvvəlcə təzə limon alın.
2. Sonra limonu yuyub zövqdən asılı olaraq incə və qalın dilimlərə bölün.
3. Limon dilimlərini suya əlavə edin.
4. İndi isə sıxılmış limon parçalarını suya atın.
Dünyada bir çox mütəxəssis limon suyunun həzm prosesini yaxşılaşdıracağını söyləyir. Bu da qidanın udulması prosesini yaxşılaşdırır, orqanizmdə insulin ehtiyatlarını saxlayır və zəmanət verir ki, emal etdiyi məhsullardan maksimum faydalanacaq.
Seymur Rəhimov
Emtv.az