17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
15:05 - QHT Qubada tədbir keçirdi
Dönər, fast-food, kartof-free yeyənlərdə hansı hallar baş verir?
İngiltərənin Mançester universitetinin alimləri belə bir nəticəyə gəliblər ki, tez bazar küçədə və ofisdə fast food yeyən insanlarda depressiyaya düşmə, özünə qapanma riski 40% artır.
11 elmi araşdırmanın nəticəsi olaraq bu qənaətə gəlinib.
Emtv.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bütün elmi araşdırmalarda 16-72 yaş arası 100 min könüllü insan iştirak edib.
Onlar qida rasionları barədə sorğunu məlumatlandırıblar. Daha sonra onların psixi problemləri, depressiv simptomlara meyilliyi təyin edilib.
Hər iştirakçıya xüsusi dietik iltihabi indeks təyin olunub: bununla onların qida rasionunda nə qədər zərərli qida təşkil edildiyi aşkarlanıb.
Nəticədə məlum olub ki, fast-food, küçə yeməyi, zərərli qida, çips, kartof free xoşlayanlar və həftə ərzində bu qidaları 2-3 dəfə və çox qəbul edənlərdə depressiya, psixoz, nevroz, özünəqapanma halları daha çox rast gəlinir.
Azərbaycanda isə fast-food qidalarına dönər və hamburgerlər daxildir.
Bu qidaları yeyənlərin bağırsaqlarında və digər orqanlarda iltihab payı da çox olmuşdur. İltihabi proseslər isə immuniteti çökdürü və sonda xərçəngə səbəb ola bilir.
Elnur Abbasov
Emtv.az