17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
Qabığı özündən faydalı olan - MEYVƏLƏR
Bəzi meyvə və tərəvəzlərin qabıqları o qədər faydalıdır ki, həm ləzzətlə yeyəcək, həm də qabıq soyma dərdindən xilas olmuş olacaqsız.
Sözügedən qidaları təqdim edirik.
Kivi- yeyilə bilən olması təəcübləndirsə də çox əhəmiyyətli bir C vitamini qaynağı olan kivi qabığının tərkibində özündən ən az 3 qat daha artıq antioksidan var. Ürək sağlamlığı üçün bütün həkimlərin tövsiyyə etdiyi, potasium baxımından da çox dəyərli bir qaynaq olan kividən gündə 2-3 ədəd yeyərək potasium səviyyənizi artıra bilərsiniz.
Kartof-C və B6 vitaminləri, fosfor, maqnezium, potasium və lif baxımından zəngin bir qaynaq olan kartof qabığı ilə birlikdə yeyildikdə çox faydalıdır.
Qarpız-yay aylarının ən məşhur meyvələrindən olan qarpızın qabığı sitrulin ilə qan dövranını tənzimləyir, hipertəzyiq müalicəsinə kömək edir.
Yer kökü- tərkibindəki beta karoten səbəbi ilə göz sağlamlığına faydalı olan yer kökü əslində xərçənglə mübarizə üçün olduqca faydalıdır. qabığı ilə birlikdə yeyildiyi zaman haradasa bütün xərçəng növlərinin qarşısını almağa kömək edir.
Banan- bəlkə də çox təəcüblənəcəsiniz. Amma banan qabığı eynilə digər meyvələr baxımından çox faydalı bir qaynaqdır.
Alma-illərdir həkimlər tərəfindən təkidlə tövsiyyə olunan alma tam bir şəfa qaynağıdır. Həzm sistemi ilə bağlı bir çox xəstəliyə faydalı olmaqla yanaşı yaşlanmaya qarşı olma xüsusiyyəti ilə seçilir. Alma qabığı ağ ciyərlərin funksiyasını artırır, qan şəkərini tənzimləyir və xərçəng hüceyrələrini sürətlə yox edir.
Xiyar- aşağı kalorisi və lif zənginliyi ilə yanaşı ləzzəti ilə hər süfrədə yer alan xiyar qabığının faydaları ilə tanınır. Qabığı ilə birlikdə yeyildiyi zaman xiyar xərçəngəvə təhlükəli iltihablara qarşı maksimim səviyyədə qoruyur.
Emtv.az