17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
Xərçəngin qarşısını alır, vitamin yaradır... - ARAŞDIRMA
Mütəxəssislər “Spirulina” adlı yosunun xərçəngin qarşısını aldığını açıqlayıb.
EMTV.az yerli mətbuata istinadən xəbər verir ki, “Spirulina” dünyada 3.5 milyard tarixi olan yosun növüdür. Min illər əvvəl Asteklərin pəhriz menyusunda xüsusi yer tutan “Spirulina” yüksək protein, beta-karoten, dəmir, C, E və kompleks B vitamini ilə zəngindir. 3-5 qram istifadə etməklə gündəlik dəmir, beta-karoten, vitamin B 12 və kompleks B qrupu vitaminlərinə olan ehtiyacınızı ödəyir.
“Spirulina”nın faydaları nələrdir?
Aparılan araşdırmalarda “Spirulina”nın qan şəkərini tarazlaşdırdığı məlum olub. Şəkərli diabet xəstələrinin müalicəsinə dəstək olaraq istifadə edilə bilər.
Gündəlik olaraq 10 qram bu qidadan istifadə etməklə xolestrol səviyyəsini aşağı sala bilərsiniz.
Tərkibi beta-karoten və antioksidantla zəngin olduğu üçün xərçəng şişlərinin qarşısını alır. Gündəlik istifadədə yeni hüceyrə meydana gəlməsini dəstəkləyərək, “Malign” adlı xərçəng hüceyrəsinin inkişafını əngəlləyir.
Tərkibindəki yüksək miqdarda “Gamalinoleik” turşusu və omeqa-3-6-9 sayəsində iltihabəleyhinə güclü vasitədir.
EMTV.az