17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
Piylənmədən xilas edən gündəlik məhsul təhlükəlidir
Arıqlamaq üçün məsləhət görülən düyü pəhrizinin əks təsirinin olduğu üçün, onlardan hələ sovet dövründə imtina olunmuşdur. Bu barədə həkim dietoloq Yelena Çediya danışmışdır. Onun sözlərinə görə, düyü pəhrizi orqanizmdə vitamın çatışmazlılğı yaradır.
Emtv.az yerli mətbuata istinadən bildirir ki, düyü seçimi zamanı onun emal olunmasına diqqət yetirmək lazımdır. Cilalanmış düyünün demək olar ki, heç bir xeyri olmur. Cilalanmamış düyünün tərkibi isə vitaminlərlə, minerallarla və mikroelementlərlə zəngin olur. Həkim həmçinin hesab edir ki, düyüdə insan üçün lazımlı zülal və yağların olmamasına görə onunla pəhriz saxlamaq məsləhət deyil.
Düyü yaxşı olar ki, həddi aşmadan səhər qidalanmasında və ya qarnir kimi istifadə olunsun. Yapon mütəxəsislərinin fikrincə, müntəzəm olaraq düyüdən istifadə etməklə piylənmə riskinin aşağı düşməsi arasında bağlılıq var. Yaponiyanın Doşişa humanitar elmlər qadın kollecinin tədqiqatçıları, 136 ölkənin qida rasionunu və həyat tərzi haqqında təhlillər ediblər. Nəticələrə əsasən, o bölgələrdə ki, əhali gündəlik olaraq rasionuna 140 qm düyü əlavə edir, onlar daha qamətli olurlar.
Seymur Rəhimov
Emtv.az