17:55 - Vətəndaşların Sosial İmkanlarının Müzakirəsi Regionlarda Davam Edir - Fotolar
20:20 - Regionlarda Növbəti İctimai-Sosial Müzakirələr Başladı –Fotolar
19:44 - Həssas əhali qruplarına ünvanlanmış sosial-humanitar siyasət təbliğ olunacaq-Fotolar
20:51 - Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illiyi çərçivəsində 2 mindən çox ağac əkilib-FOTOLAR
19:35 - Naxçıvanda “Heydər Əliyev və vətəndaş cəmiyyəti quruculuğu” mövzusunda konfrans keçirilib-FOTOLAR
16:46 - Aygün Əliyeva: "2022-ci ili Qurumun Fəaliyyətinin İlk İli Kimi Xarakterizə Edə Bilərik" - Müsahibə
20:17 - Təşkilat sədri Faiq Əhmədov cənab Prezident İlham Əliyevə Açıq Məktub göndərib!
00:21 - “Azərbaycan Sosial Dövlətə Doğru” Layihəsinin Növbəti Tədbiri - Fotolar
19:29 - Xaçmazda tədbir
Alimlər yaşlanmağın qarşısını ala bilən qidaları açıqladı
Qırmızı şərab və şokolad tərkibindəki rstavrol adlı təbii kimyəvi maddələr sayəsində saysız-hesabsız üstünlüklərə malikdir.
Emtv.az yerli mətbuata istinadən xəbər verir ki, alimlər restavrolun xüsusi bitkilərdən əldə edilir. Araşdırmalar göstərir ki, restavrolun əsas mənbəyi qırmızı şərab, çiy kako və qara giləmeyvələr hesab olunur.
"BMC Cell Biology" jurnalında dərc edilən araşdırma resveratrolun hüceyrələri cavanlaşdırmaq üçün istifadə oluna biləcəyini sübut edir.Bu maddənin hərəkətindən sonra hüceyrələr təkcə gəncləşməklə qalmır, həm də daha aktiv hala gəlir.
Resveratrol çox mərhələli karsinogenez prosesini müxtəlif mərhələlərdə bloklaşdırır: şişlərin yaranması və inkişafı.
Odur ki, gündə bir neçə dilim tünd şokolad və bir qədəh qırmızı şərabdan özünü məhrum etməyə dəyməz. Resveratrolun bütün müsbət təsirlərini hiss edəcəksiniz!
Nəzrin Abbaszadə
Emtv.az